04-09-06

lenzen II

Ik ben al een paar dagen mijn lenzen aan het proberen. En t lukt eigenlijk wel. Toch voelt het een beetje raar. Mijn mama zei ook dat ik er eigenlijk niks van mag voelen, maar dat het wel normaal is dat je dat in het begin gewaar wordt. Het in- en uitdoen lukt eigenlijk al vrij goed. Toch ga ik binnekort eens naar Pearle. Heb namelijk gezien dat je daar de eerste maand gratis alles krijgt. Bovendien is mijn nicht daar heel tevreden over. Tegen da'k dan ga werken, kan ik zelf mijn lenzen betalen hé. Er stond op de website dat een 'half jaar' pakket verkrijgbaar is vanaf 89 euro. Aangezien dat toch wel een bekende keten van winkels is, veronderstel ik dat die prijs wel meevalt. Ik ga daar dus toch maar eens langsgaan, dan kunnen ze alles eens testen enzo en dan kan ik gerust zijn dat alles in orde is hé.

13:11 Gepost door A-girl in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

lenzen zijn handig :-) Probeer maar eens te sporten met een bril. Lenzen zijn super, heb ze nu al een jaar of 4 en zou niet meer zonder kunnen (behalve tijdens de superwarme en hooikoortsachtige maanden, als ik ze niet echt verdraag :-p)

Gepost door: Jonas | 04-09-06

hm ik herhaal nog is, ik geef de raad naar een deftige optieker te gaan, en/of een oogarts.

Gepost door: bart | 04-09-06

mmm Daar werkt ook een 'echte' optieker hoor! Mijn ogen zijn al eens deftig getest bij oogarts en opticien. Ik vertrouw ook wel op die van Pearle. En dat zal goedkoper zijn ook denk ik...

Gepost door: A-girl | 04-09-06

ik heb denk ik al r ruim 12 jaar lenzen ;-) en nog nooit problemen mee gehad, ik wissel wel veel af met mijn bril. 's voormiddags draag ik meestal mijn bril in de namiddag en 's avonds mijn lenzen, in 'tweekend als ik neit wegga meestal bril
zo verdragen je ogen lange lenzen ;-)

Gepost door: lord cms | 04-09-06

helaba! phoe, ik ben blij dat ik dat - nog - niet hoef te dragen... Ik ben gewoon doodsbang van alles wat met ogen te maken heeft, dus die lenzen erin krijgen zou voor mij een groot drama zijn...

Nog effe melding: ik ben redrose maar verhuisd naar badtweetje dus :-)
Groetjes!

Gepost door: Badtweetje | 04-09-06

Ik volg Bart in zijn redenering. Het gaat er eigenlijk niet om of je ogen getest zijn op sterkte. Het gaat erom dat je ogen getest worden op geschiktheid voor lenzen.

Op zich mag je die lenzen inderdaad niet voelen. Het feit dat je ze wél voelt, betekent waarschijnlijk dat er ergens iets fout is (de lens kan te groot/klein zijn voor jouw oogbol).

Ik betaal per zes maand 75 euro, alles inbegrepen, bij de opticien hier in 't dorp.

Gepost door: Zita | 04-09-06

lenzen Heya!

Ook ik ben een frequent lenzendrager. Naar een oogarts moet je niet gaan, naar een opticien (zoals Pearl) zou ik wel doen, dus niet zomaar van't kruidvat. De sterkte is inderdaad, zoals sommige mensen al zeiden, niet het enige dat van belang is bij lenzen.

Een vriendin van mij heeft ook dat maand proefpakket daar geprobeerd bij Pearl, en ze was er ook heel content van.

Maar dus, niet voor de eerste keer zomaar Kruidvat. Als je lenzen niet goed aangepast zijn aan je ogen riskeer je een oogontsteking, en dàn ben je pas in de problemen.

succes en veel plezier met je lenzen!

Gepost door: Lime | 05-09-06

je doet ermee wat je wil er zijn verschillende merken van lenzen; goedkopere en duurdere; kwaliteitsverschillen.
I rest my case.

Gepost door: bart | 05-09-06

De commentaren zijn gesloten.