01-09-06

lenzen

Ik draag een bril sinds 2 jaar ongeveer. Eerst was het gewoon om op bord te kunnen zien enzo. Maar tegenwoordig zet ik die altijd op als ik 'uitga', als ik thuis ben meestal niet, behalve als ik tv kijk enzo. Kortom het merendeel van de tijd heb ik toch wel mijn bril op (slaaptijd ni meegerekend hé). Daarom dacht ik dat het wel leuk zou zijn om lenzen eens te proberen. Ik wist niet goed of ik eerst naar de oogarts enzo zou gaan. Maar mijn mama stelde voor om lenzen te kopen in 't Kruidvat. Dat heb ik dus gedaan. Op het potje staat wel dat het is voor mensen die al langer lenzen dragen enzo, nu ja, dat is dus niet hé. Weet er iemand of dat kwaad kan? Moet ik toch best naar de oogarts. Ik heb ze nu in en het voelt wel een beetje raar, maar k heb er geen pijn aan ofzo... 't Is wel eens fijn om goed te kunnen zien zonder bril...

16:48 Gepost door A-girl in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Lenzen Goeiendag,
ik heb ook lenzen, ik draag al een bril sinds het eerste leerjaar zit nu in het 5de middelbaar. Ik draag wel DAGlenzen, dat wil zeggen achter 1 dag dat je die gedragen hebt mag je ze wegsmijten en de volgende dag doe je nieuwe in. Zodus daar is geen onderhoud aan en ik haal deze daglenzen uit de HANS ANDERS.

Maar het kan nooit eens kwaad om naar de oogarts te gaan vind ik of bij een zaak die lenzen/daglenzen en brillen verkoopt.

Veel suc6.
Groetjes , Viv.

Gepost door: vicky | 01-09-06

neen mijn vriendin is oogarts, of toch in opleiding, die vertelde me eens geen lenzen van oa kruidvat. De zuurstoftoelaatbaarheid enz is niet zo goed. Best ga je eens naar een oogarts of naar een goede optieker.

Gepost door: bart | 01-09-06

Ik draag al zes jaar lenzen en ... ik zou je toch aanraden om eerst naar een goeie opticien of oogarts te stappen. Niet ieder oog is geschikt voor lenzen (sommige mensen hebben hele droge ogen) en bovendien worden lenzen niet enkel op sterkte bepaald, maar ook op de vorm van je oogbol. Zo heb ik bijvoorbeeld kleinere lenzen dan de standaard.

Bij een goede opticien is het eerste paar lenzen gratis. Ze helpen je aanvankelijk om die in te steken. Eerst mag je ze enkele uren inhouden, daarna een dag en daarna pas langere tijd. Als dan blijkt dat je ogen er slecht op reageren, is er "no harm done" en heeft het je ook geen frank gekost. Zonder opvolging lijkt mij dat toch iet of wat riskant: je ogen zijn namelijk zooooooo belangrijk.

Lenzen van het kruidvat zou ik pas kopen als ik zeker ben van mijn ogen. Overigens is het ook zo dat de sterkte van je bril en de sterkte van je lenzen niet per se gelijk is: mijn bril is sterker dan mijn lenzen.

Succes ermee in ieder geval! Ik vind lenzen een groot gemak!

;-)

Gepost door: Zita | 01-09-06

* Lenzenexpert speaking ;) Ik draag al van men 8 jaar een bril, sinds men 16de lenzen (ondertussen al 7 jaar dus). Ik zit met een -7 en -8 dus zo goed als blind ;)

Hmz, om zo een keer te testen zal 't wel ni zo'n kwaad kunnen die Kruidvat lenzen. Maar ik zou toch ook naar een optieker gaan als het je bevalt :) Die meet alles eens uit (want inderdaad, sterkte kan verschillen van bril, is bij mij zo) en meestal kan je dan wel lenzen een maand op proef nemen ofzo en dan beslissen. Ik heb een hele tijd halfjaar lenzen gehad en nu ben ik overgeschakeld naar maandlenzen. Is beter omdat je dan regelmatiger nieuwe hebt en ivm zuurstof enzo. Elk half jaar krijg ik nu 6 verpakkingen mee.

Kruidvat lenzen zijn eerder voor als je eens in panne valt ofzo ;)

Gepost door: Kimmi | 01-09-06

* Ow ja, nog vergeten ;) Oogarts is ni echt nodig ze. De meeste optiekers hebben al 't materiaal om u sterkte te bepalen. Ik kom eigenlijk niet meer bij 'n oogarts.

Gepost door: Kimmi | 02-09-06

De commentaren zijn gesloten.