12-05-06

probleempje op school

Ik moet volgende week een presentatie doen in het spaans, samen met een vriendin. Nu ja, een echte vriendin kan ik het niet noemen, want ik zie haar alleen maar op school en praat met haar ook alleen maar over schoolzaken.  Ze is nogal paniekerig als het op schoolzaken aankomt. Daardoor werkt ze soms ook wel op mijn zenuwen. Maar het is het meisje dat ik het beste ken in de spaanse les, dus was het logisch dat ik met haar de presentatie zou doen.

Nu had ik al het gevoel dat ze maar geen beslissingen kon nemen. We moesten 3 artikels zoeken en ik had vrij snel beslist wat ik goed vond en wat niet, maar zij bleef alles maar analyseren enzo. Enfin, ik dacht, ik laat haar haar zin doen, dan is ze zeker tevreden over de artikels die we kozen. Ze heeft ook op haar eentje heel de structuur van de presentatie opgesteld. Op zich vond ik dat niet zo erg, dan heb ik natuurlijk minder werk, en ik vond dat ze het goed had gedaan.

Nu moesten we ook bij die 3 artikels een woordenlijst maken van moeilijke woorden. Dat werk hadden we mooi verdeeld (ik het lange artikel en zij de 2 korte). Ik heb mijn artikel en woordjes naar haar doorgestuurd en zij zou dan het dossier opstellen en doormailen naar de prof.  We kregen gisteren een mailtje dat het dossier 'excelente' was, dus ik heel tevreden natuurlijk. Vandaag open ik dat document, om toch maar eens het geheel te bekijken, want ik had dat nog niet gezien. En nu blijkt dat zij eigenlijk al mijn werk over heeft gedaan. Ze heeft wel ongeveer dezelfde woorden genomen, maar totaal andere verklaringen (ze betekenen wel hetzelfde natuurlijk, maar t komt uit een ander woordenboek). Nu ja, ik heb mijn werk dus eigenlijk voor niks gedaan.

Ik heb haar alvast een mailtje gestuurd met daarin dat ik echt wel mijn steentje wil bijdragen, maar het gevoel heb dat ze me daar geen kans voor geeft. Volgende week moeten we dus samen de presentatie doen, ik hoop dus dat dat een beetje mee zal vallen. Ik had ook al voorgesteld om een mooie prent te zoeken voor op de Powerpoint slides, maar zij wil da persé doen. Ik ga mij sebiet toch maar eens bezig houden met een voorbeeld te maken, denk ik. Want k vind da wel een beetje denigrerend eigenlijk. Precies of ik kan niets goeds doen...

11:45 Gepost door A-girl | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

. Hmm dit herken ik wel. Er zijn blijkbaar wel van die mensen die gewoon de controle willen houden, of zoiets. In mijn richting zit ook zo iemand die liever al het werk alleen doet, zodat ze weet dat het goed en volgens haar goesting gedaan is. Mja... Ok dat je dat wil, maar zo'n dingen zijn toch niet voor niets een groepswerk? Samenwerken is belangrijk en dan moet iedereen maar een beetje water in de wijn doen. Zij wil zus, jij wil zo en ontmoeten in 't midden.
In ieder geval veel succes, hopelijk kan jij toch ook nog wat je ding doen in die presentatie!

Gepost door: Twinkeltje | 12-05-06

Zou ik ook doen... Ik volg Franse les. Het voordeel is dat de lerares je beoordeelt op wat je al kan. Maw scoor je zo al hoog dan zal ze je niet vlug hoog waarderen. Ik vind dat best wel goed. Het motiveert me om het onderste uit de kan te halen.
Mijn mening : weet wat je zelf waard bent en heb je je inspanning geleverd naar je eigen maatstaven : wees dan zeer tevreden :l)

Gepost door: koninkske | 12-05-06

samenwerken Ik moet bekennen, ik ben zelf ook een beetje zo. Alle, ik bedoel, ik kan wel degelijk goed in groep samenwerken en het werk verdelen en zo, en dan ben ik wel degelijk blij dat ik niet alles zelf moet doen. Maar ik heb het er dan soms wel moeilijk mee als de andere bijvoorbeeld iets op een totaal andere manier doet dan ik het zou doen, en ik mijn manier èigenlijk beter vind. Of wanneer je iets moet verwoorden, en ze doen het op een manier die ik nèt iets minder vind dan de manier waarop ik het zou doen.
Heeft niet iedereen een heel klein beetje dat gevoel van, dat je het liefste hebt dat alles gebeurd zoals jij het zelf zou willen/doen?

Maar ik weet ook wel dat in groep werken minstens even belangrijk is, en dat je moet leren om met een paar mensen tesamen een mooi werk af te leveren...

PS. Twinkeltje, néé ik achtervolg je niet :) verschoot me een hoedje toen ik zag dat je hier òòk al gepasseerd bent :)

Gepost door: Lime | 13-05-06

De commentaren zijn gesloten.